top of page
Søk
  • Av Charlie Media

Derfor stortrives tømrer Steffen Haukedalen hos Profil-Montering

Oppdatert: 31. jul. 2019


Arbeidsoppgavene er varierte for tømrerne i Profil-Montering. Her legger Steffen Haukedalen nytt tak på en enebolig i Høybyveien i Hønefoss.

Tømrer Steffen Haukedalen verdsetter et sosialt arbeidsmiljø med gode kolleger høyt. Derfor stortrives han i Profil-Montering.

I 1996 tok Steffen fagbrevet som tømrer i Tronrud Bygg. Fem år senere var det klart for en «overgang» til Profil-Montering. Bortsett fra en gjestevisitt hos Tømrermester Knut Sundberg, har han jobbet hos Profil-Montering siden.


Faglig, og variert miljø


Steffen Haukedalen har lang fartstid i Profil-Montering, og stortrives med arbeidsoppgavene.

Det faglige miljøet og varierte arbeidsoppgaver i Profil-Montering lokket ham tilbake.

- Faglig var det ålreit å jobbe for Sundberg, men etterhvert trengte jeg en større plattform med flere ansatte som kunne ta i et tak når det trengtes, sier Steffen.


Dermed var returen til Profil-Montering et faktum.


- Jeg kjente firmaet fra før. Visste hvordan de drev, og kjente dessuten mange av gutta som jobbet her. Jeg tok en uformell samtale med daglig leder Ørjan Berg, og dermed gikk re-ansettelsen glatt, forteller Steffen fornøyd.

Høy sosial faktor = viktig


Steffen Haukedalen (til høyre) trives i sosiale miljøer. Her er han sammen med prosjektleder Jørgen Østvang og byggherre Erling Bentzen i sistnevntes hus på Røyse.

Både faglig og sosialt får han stort utbytte av å jobbe for Profil-Montering.

- Det å være en del av et positivt miljø er viktig for meg. Den sosiale faktoren er høy, og har truffet meg rett i hjertet. Jeg kaller meg selv for en «happy camper», og det føler jeg stemmer godt her i Profil-Montering. Hvis miljøet er positivt, kan du utføre hvilken som helst «drittjobb». Alt sklir av, og hverdagen blir fin, uansett, sier Steffen.

Han er også kjent som en svært dyktig karatetrener - både lokalt i Ringerike karateklubb, og på forbundsnivå.


Tilpasser seg markedet


Tidligere var Profil-Montering et stillasfirma, men Steffen Haukedalen mener bedriftsledelsen har vært flinke til å følge utviklingen i markedet. - Nå er vi et tak- og fasadefirma, sier Haukedalen.

Byggebransjen forandrer seg stadig. Det er positivt, mener Steffen.

- For en del år tilbake var Profil-Montering et stillasfirma, men ledelsen har vært flinke til å tilpasse seg et marked som hele tiden er i utvikling. Etter hvert som markedet endret seg, har vi mer og mer blitt et byggefirma. Et tak- og fasadefirma, forklarer Steffen.


Inkluderende ledelse

Tømreren beskriver daglig leder Ørjan Berg som inkluderende, med enorm stå-på-vilje.

- Ørjan er «på» hele tiden. Han ofrer mye for at ting skal fungere på en god måte. I Profil-Montering har vi klare retningslinjer, slik at alle trekker i samme retning. Det gjør jobbene mye enklere. I tillegg er det stor takhøyde. Disse parallellene kan være vanskelig å koordinere, men Ørjan får det til på en ryddig og fin måte, sier Steffen.

Legendarisk prosjekt

Hva er så det kuleste prosjektet Steffen har jobbet med? Alternativene er mange, men arbeidet med Klubbygningen i Oslo står som spikret i hukommelsen.

- Det grommeste prosjektet er fra 2006 - fra den første perioden jeg var ansatt. Vi skiftet tak på Klubbygningen i Oslo, som er nabobygningen til Stortinget. Enkelte av stortingsetatene skulle flytte inn, deriblant Kirke- og Undervisningsdepartementet. Det ble en takjobb ut av det ville. Vi jobbet på dette taket i over et år, og det er jo ganske enormt. Det var brutalt mye jobb med skifer-legging, husker jeg. Vi snakker om det ennå, sier Steffen.


Oppussing og fasadeendringer


De ansatte i Profil-Montering løfter bedriften til nye høyder. Her Steffen Haukedalen sammen med tømrermester og prosjektleder Jørgen Østvang.

Nå er det mindre prosjekter som gjelder. Oppussing og fasadeendringer på hytter og hus står for brordelen av oppdragene.

- Vi har et unikt prosjekt på en hytte i Strømsoddbygda. I hovedsak dreier det seg om tak, men også mye tømrer-arbeid. Det står et stort utropstegn i kalenderen på den hytta, sier Steffen.


Ikke rart han er fornøyd. Variasjon og utfordrende arbeidsoppgaver passer en Happy Camper midt i blinken.


Er du på utkikk etter rehabilitering av din bolig? Kontakt oss, så får du gratis befaring.


Send oss en mail ved å klikke på linken HER.

590 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page