top of page
Søk
  • Charlie Media

Tak-kunde Thor-Martin roser Profil-Monterings sponsor- og givervilje: - Dette er mitt bidrag tilbakeI mange år har han jobbet frivillig for lokalhåndballen i Ringerike. Fra dette ståstedet har Thor Martin Vatningen (56) fra Ådal sett giver- og sponsorviljen til Ørjan Berg og Profil-Montering. Derfor var valget enkelt da han skulle skifte tak på egen bolig.


Da høststormen raste som verst over Ringmoen i fjor høst, oppdaget Thor-Martin Vatningen plutselig vanninntrenging på den ene soveromsveggen i huset sitt. I lengre tid hadde han tenkt på en takrehabilitering. Nå var tiden plutselig inne.


- Takstmannen oppdaget også at det var en gammel lekkasjeskade. Men vannlekkasje fra taket er liksom ikke det du går og tenker på daglig, og jeg har heller aldri sett noen tegn til vanninntrenging. Men nå skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe raskt, forteller Thor-Martin.Derfor valgte han Profil-Montering

Valget falt på Profil-Montering – av flere grunner.


- Jeg har i mange år jobbet aktivt som frivillig i håndballsporten på Ringerike. Fra det ståstedet har jeg sett giverviljen til Ørjan og Profil-Montering – og det store behovet for disse midlene.Profil-Montering er inne på sponsormarkedet i både idrett, kultur og andre frivillige organisasjoner. I tillegg vet jeg at selskapet har solide og flinke folk. Alt dette var avgjørende for meg. Du kan godt kalle det mitt bidrag tilbake, sier Thor-Martin fornøyd.


Thor Martin er også løypekjører for Ådal IL på Ringmoen, noe han har drevet med mer eller mindre i over 20 år.
Sparte 20.000 på å rive selv

Etter stormen i fjor høst, fikk Profil-Montering raskt dekket taket med en tett presenning. Det berget boligen gjennom vinteren. Én måned før oppstart fikk han telefon fra Profil-Montering om at de forberedte oppstart.


Thor-Martin fikk også det han kaller et godt pristilbud, sammenlignet med de andre tilbudene han fikk.Profil-Montering stilte seg også positive til at han ville rive det gamle taket selv. Det sparte Thor-Martin 20.000 kroner på. I begynnelsen av mars satte han i gang selv. Dagen før palmelørdag, tre uker senere, var jobben ferdig utført.


- Profil-Montering satte opp stillaser så jeg kunne jobbe trygt på taket. Jeg brukte tre dager på å rive alt over undertaket. Dagen etter var de på plass og begynte på jobben med å bygge det opp igjen, forteller Thor-Martin.


Tett samarbeid med kunden

Ørjan Berg forteller at Profil-Montering har tett samarbeid med kunden når vedkommende skal rive taket selv.
- Vi monterer stillaser før jobben starter, slik av kunden kan jobbe effektivt og trygt på taket. Videre er vi alltid raskt på plass etter at taket er revet, for å legge på papp, slik at taket ikke står ubeskyttet mot nedbør, sier Ørjan Berg.Teamet som utførte jobben

Lekkasjen hadde skjedd ved pipa. Derfra hadde vannet fulgt en av gradrennene, og funnet en liten vei inn i huset. Deler av undertaket måtte også dermed byttes.


Stillasansvarlig var Kjell Kokkim, mens Odd Arne Grefsrud og Michael Söderberg tok seg av taklegging og tømrerarbeid. Blikkenslagermester Kenneth Fuglesang utførte blikk-jobben.


- Dette er en helt vanlig jobb for oss å utføre. Vi legger cirka 50 tak av denne typen hvert eneste år lokalt. Men det var en veldig hyggelig jobb å gjøre, og vi hadde god dialog med Thor-Martin underveis i prosessen. Han var interessert i både løsninger og fremdrift, forteller Ørjan Berg.


Ble anbefalt taksteinplater

Thor-Martin hadde sett for seg å legge takstein på det nye taket. Slik ble det ikke.


- Jeg hadde god dialog med Profil-gutta på dette. Boligen min har saltak, med to arker som krever gradrenner på taket. Profil-gutta anbefalte derfor taksteinsplater. Da slipper jeg risikoen for at takstein nær gradrennene knekker. I tillegg er taksteinplater mye lettere enn takstein. De har også lenger holdbarhet, opplyser Thor-Martin.
Fordeler ved taksteinplater

Ørjan Berg forteller at det er en rekke fordeler med taksteinplater.


- Taksteinplater veier 1/10-del av takstein. De blir skrudd fast i taklektene. Dermed slipper du løse deler eller stein som kan knekke ved store snømengder, eller folk som tråkker på taket. Kvaliteten på platene vi omsetter er dessuten veldig god. Vi selger kun plater som vi vet fungerer i vårt område. I tillegg er det lengre garanti og holdbarhet på taksteinplater, målt mot takstein, forteller Berg.


Taksteinplater fra Plannja

Taket på boligen til Thor-Martin fikk nye taksteinplater fra Plannja, såkalte Plannja Regal, med 40-års garanti. Videre ble det montert nye takrenner og nedløp, nye vindskier, gradrenner, pipebeslag, luftehatt, snøfangere og trinn for feier.
- Vi la også et nytt diffusjonsåpent undertak som puster, med nye godt dimensjonerte lekter og sløyfer, sier Berg.


Svært fornøyd

Thor-Martin er svært tilfreds med jobben som ble utført - og resultatet. I dag smiler boligen hans på Ringmoen om kapp med sola og han selv.


- Det var veldig hyggelige karer som jobbet her. De kommuniserte godt med meg underveis, og tok hensyn til mine ønsker. Det satte jeg veldig pris på, siden dette dreide seg mye om tekniske ting som de er eksperter på. Prosessen var helt super. Sluttresultatet likeså. Og det er jo greit når det skal ut 300 store lapper, sier Thor-Martin fornøyd.


Comments


bottom of page