top of page
Søk
  • Av Charlie Media

Variert arbeid er midt i blinken for tømrermester Jørgen

Oppdatert: 31. jul. 2019

Jørgen Østvang og Steffen Haukedalen på jobb for Profil-Montering. Her på en tak-jobb i Høybyveien i Hønefoss.

Befaring, taktekking og oppussing av boliger og hytter står på programmet hele året. Tømrermester Jørgen Østvang stortrives med det varierte arbeidet i Profil-Montering.

Vi møter Jørgen Østvang i hans rette element - på taket av en enebolig i Høybyveien i Hønefoss, der han sammen med Steffen Haukedalen legger nytt tak for huseier Knut Haugerud. Jørgen Østvang begynte i Profil-Montering i 2001. Etter hvert tok han Mesterbrev-utdanning.

Prosjektleder


Jørgen Østvamng trives med varierte arbeidsoppgaver. Her monterer han takrenner på en enebolig.

I dag er Jørgen tømrermester og prosjektleder i Profil-Montering, en jobb som gir svært varierte arbeidsdager. Nær sagt ingen dager er like, noe Østvang setter pris på.
- Vi utfører all slags arbeid på hus, med tanke på rehabilitering. Jobben er spesielt variert for oss som er tømrere, sier han.

Tømrerne i Profil-Montering legger også takstein, takplater og monterer takrenner og nedløp.


- Vi utfører det aller meste av arbeid på tak, sier Østvang.

Gratis befaring


Jørgen Østvang og Steffen Haukedalen sjekker at alt arbeid er utført som det skal på Øvre Stigsrud Gård i Åsbygda.

Han reiser mye rundt på befaring, besøker kunder og gjør vurderinger av arbeidet som venter.

Befaringer fra Profil-Montering er gratis for kunder.

Profil-Montering har tømrere, blikkenslagere og stillasarbeidere i ordinært arbeid. I tillegg har bedriften ansatt hjelpearbeidere som bidrar på alle fagfelt.

- Vi har ansatt hockeyspillere fra Ringerike Panthers. De gjør en kjempejobb, sier Jørgen.

Rehabilitering av boliger

Profil-Montering gjør ikke nybygg. Arbeidsoppgavene består i generell oppussing, skifte av dører og vinduer, fasadeendringer, og lignende. Tak- og oppussing på hytter er også blant arbeidsoppgavene.

- Vi utfører mye arbeid på hytter. Gjerne langt inne i marka eller på fjellet. Det er fine jobber som jeg trives godt med, sier Østvang.

Full oppdragsbok


Alt skal passe på millimeteren når dører skal monteres i stua hos Erling Bentzen på Røyse.

Hverdagene i Profil-Montering er hektiske. Prosjektene står i kø, og oppdragsboka er som oftest helt full. Vår og høst er høysesong for den høyt anerkjente bedriften fra Hønefoss.

- Våren er høysesong, men vi skifter også tak om vinteren, selv om vintersesongen er litt roligere. Derfor gjelder det å planlegge godt, slik at vi har nok av andre jobber i vintersesongen, sier Østvang.

Tømrermesteren har ansvaret for tilbudet om gratis befaring.

- Ørjan Berg og Runar Hansen er også med på det, i tillegg til noen av blikkenslagerne.

Samarbeid med Byggmakker

Profil-Montering har et fruktbart samarbeid med Byggmakker. Kunder som tar kontakt med Byggmakker for taksjekk av egen bolig, blir henvist til Profil-Montering.

- Disse jobbene tilfaller Profil-Montering, og materialene kjøper vi hos Byggmakker. Vi får mange oppdrag gjennom dem, forteller Østvang.

Som regel kommer tømrerne til ferdig dekket bord. Stillaset står ferdig oppsatt når tømrerne kommer.

- Det hender vi må gjøre det selv, men som oftest står det klart til oss. Det forenkler oppdragene, og gjør jobben effektiv, sier Østvang.

Brede og trygge stillaser


Profil-Montering tenker sikkerhet for sine ansatte. I dag brukes brede og sikre stillaser, slik at Steffen Haukedalen og Jørgen Østvang kan utføre jobben raskt og effektivt.

Profil-Montering bruker brede og sikre stillaser, de såkalte hake-mur-stillasene, i stedet for de smale malestillasene som ble brukt tidligere.

- Det er trygt og godt for oss som jobber der. De er brede, stødige, og har plass til alt utstyret vi bruker i jobben, deriblant sag. Vi kan også legge materialpakker på disse stillasene. Enkelte firmaer utfører jobber uten stillas. Det gjør vi ikke i Profil-Montering, sier Østvang - veldig fornøyd med egen arbeidssituasjon.

- Da jeg tok mesterbrevet, lærte jeg hvorfor jeg ikke skal drive eget selskap. Det er altfor mye administrasjon ved siden av selve jobben. Jeg blir her i Profil-Montering, sier Jørgen Østvang med et smil.


Ønsker du at Jørgen skal komme på gratis befaring til deg? Send oss en mail ved å klikke på lenken HER.


254 visninger0 kommentarer

Hozzászólások


bottom of page