top of page
Søk
  • Charlie Media

Profil-Montering: - Fruktbart samarbeid med G. Sætheren gjennom 25 årDe er oppvokst under samme kår, og har begge overtatt og videreutviklet bedriftene etter sine gründerfedre. Ørjan Berg og Profil-Montering har hatt et fruktbart samarbeide med Nils Olav Sætheren i G- Sætheren i 25 år.


Samarbeidet mellom Profil-Montering og G. Sætheren startet for 25 år siden. Siden den gang har samarbeidet stadig utviklet seg, og i dag gjør Profil-Montering faste oppdrag for både Sætheren Element og Tømrermester G- Sætheren.


- Den dag i dag utfører vi nesten daglig ulike ordrer fra Sætheren-Gruppen på Hensmoen. Vi var veldig motiverte da vi inngikk det første samarbeidet for 25 år siden. Vi er minst like motiverte i dag, fastslår Ørjan.


Ørjan overtok som daglig leder i Profil-Montering i 2000. Pappa Svein startet firmaet i 1978, og i 2003 ble Ørjan hovedaksjonær i selskapet.
Den første telefonen

Han var fersk leder i Profil-Montering da han fikk den første telefonen fra Nils Olavs far, Gudbrand Sætheren.


- Jeg var ung, og lærekurven min var bratt. Jeg kastet meg i bilen og kjørte opp til Gudbrand. Men det var ikke uten en viss ærefrykt jeg satte meg i bilen, selv om Profil-Montering allerede hadde gjort noen jobber for G. Sætheren på den tiden, forteller Ørjan.


Rett på sak

Han hadde stor respekt for den erfarne tømrermesteren han møtte med et solid tømrermesterhåndtrykk.


- Han var rett på sak. «Ørjan – vi må få til noe sammen», var beskjeden hans. Gudbrand surret ikke rundt grøten. Han var alltid klar og tydelig i sin tale, og her var det rett på, forteller Ørjan.


Møtet varte i 20 minutter. Ørjan fikk tre spørsmål. Det ene gikk på kompetanse, deretter kapasitet og til slutt pris. Så kom et foredrag om hva G. Sætheren forventet av Profil-Montering. Det kunne ikke misforstås. Deretter et nytt håndtrykk.


- Det var et håndtrykk av den typen du aldri glemmer, sier Ørjan med et smil.


De første jobbene

Han fikk med seg jobber for 100.000 kroner hjem til kontoret i Tyrimyraveien. Lokale jobber både i Hole, Ringerike og Jevnaker.


- Jeg har aldri vært så sikker i min sak. Dette skal vi pokker ikke rote bort, og dagen etter monterte vi den første takrenna og pipebeslaget på Hallingby, forteller Ørjan.


Siden ble det mer. Samarbeidet utviklet seg gjennom årene, og Ørjan og Profil-Montering fikk et fruktbart samarbeid med den robuste tømrermesterbedriften.


- Jeg var heldig som fikk samarbeide med Gudbrand i mange år. Jeg fikk også reise på fagturer rundt i Norge og Europa med andre fra norsk byggebransje, og alle visste hvem Gudbrand var. Han var også veldig tydelig og synlig på disse reisene. Dessuten var han en fantastisk formidler av historier på kveldene, men på dagtid var han ekstremt engasjert i det faglige, forteller Ørjan.


Styrte videre med stø hånd

Dessverre gikk Gudbrand Sætheren bort altfor tidlig. Han døde brått og uventet i 2009, og dermed mistet familien og bedriften sin store bauta.


- Men da hadde Gudbrand allerede involvert sønnen Nils Olav i driften av firmaet.


- Og heldigvis for det. Nils Olav styrte firmaet videre med stø og solid hånd, og solide medarbeidere. Det var selvsagt en tøff tid for alle parter når en til de grader synlig leder ble borte, men fundamentet lå der sammen med visjonene. Og ikke minst engasjementet og kunnskapen for fag og utvikling, som Nils Olav nær sagt hadde fått inn med morsmelken, sier Ørjan.


- Jeg gikk barneårene mine i firmaet. Det var mye jobb og få fridager, kommenterer Nils Olav.
Samarbeidet utviklet seg

Samarbeidet fortsatte derfor med uforminsket styrke. Nils Olav hadde allerede stor erfaring og bred kompetanse da faren gikk bort. Han overtok som daglig leder i G-Sætheren i 1997. Da kjente han allerede Ørjan Berg i Profil-Montering.


- Vi traff hverandre gjennom jobben. Etter hvert utviklet vennskapet seg, både i jobb og privat, sier Nils Olav.


Gjensidig respekt

Ørjan og Nils Olav har hatt mange lange og gode samtaler om det å drive firma i byggebransjen. De to bedriftslederne har gått samme skole. Begge ble tidlig kastet ut i det. De har møtt de samme utfordringene, og har opplevd både opp- og nedturer med firmaene sine. Begge lever i en knallhard bransje.
- Vi har gjensidig respekt for hverandre, og det er stor takhøyde når det gjelder å ta opp ting. Vi hjelper hverandre når det er behov. Vi møtes også av og til privat, og vi har reist mye sammen på tur. Disse uformelle settingene er gode å ha som avbrekk fra hverdagen, sier Ørjan.


Skilte ut Sætheren Element

Siden tidlig på 1990-tallet har G. Sætheren drevet med elementproduksjon. Først til eget bruk. Senere ble det mer, og i 2014 ble elementproduksjonen skilt ut fra Tømrermester G. Sætheren.


- Siden -90-tallet har vi alltid drevet med en eller annen form for elementproduksjon, men i 2014 satset vi skikkelig, skilte ut Sætheren Element, og bygget vår egen elementfabrikk her på Hensmoen, forteller Nils Olav.


Element til proffmarkedet

Sætheren Element leverer til proffmarkedet i hele landet. Denne avdelingen har i dag 12 ansatte, inkludert administrasjon. Resten av de totalt 45 ansatte jobber i Tømrermester G. Sætheren.


- Element leverer der de vil ha elementbygging, men også til Tømrermester G. Sætheren. Men G- Sætheren leverer mer tradisjonelle tømrermesterjobber innen en radius på tre timers reiseveg, opplyser Nils Olav.


Fortsatt en tydelig stemme

Omsetningen har økt i takt med etterspørselen etter gode produkter. De to avdelingene omsatte for hundre millioner kroner i 2020.


- Nils Olav startet elementfabrikk på Hensmoen med topp moderne utstyr. Dette er typisk Nils Olav. Han ligger foran på utvikling. Faglig sterk, og åpen for alt nytt. Han engasjerer seg i faget, langt utover det å drive et firma, og alle i den norske bransjen kjenner ham. Han har en tydelig stemme i de fleste fora når bransjen har samlinger. Ingen tvil hvor dette kommer fra, sier Ørjan.


Gjensidig trivsel

Han stortrives i samarbeidet med Nils Olav. Trivselen er gjensidig.


- Vi kjøper for det meste blikk fra Profil-Montering. De utfører omtrent daglige jobber for oss, og samarbeidet går veldig bra. Det er mange årsaker til det. Det ene er kvaliteten på det de leverer. De er i tillegg svært leveringsdyktige. Så handler det også om et godt samarbeidsklima. Profil-Montering har, i likhet med oss, kompetente, omgjengelige og trivelige ansatte. Og vi har alle et felles mål: Et godt sluttprodukt. Slik skal det være, sier Nils Olav.


Fra samme kår

Han mener dette kommer av at de to er oppvokst under de samme kår.


- Vi er jordnære karer som er oppvokst på bygda. Vi er ikke karer som bare teller dollar og avviksmeldinger. Vi er uhøytidelige, med stor takhøyde, men samtidig seriøse. Vi har drevet med dette i mange år, og kan jo ikke opptre som surrebukker. Men vi skal ha et godt arbeidsklima, både internt og med samarbeidspartnerne våre. Det har vi, sier Nils Olav.


Han leder oss ned i produksjonshallen. Der er produksjonen av elementer til 18 hytter, som etter hvert skal settes opp på Geilo, i full gang. Profil-Montering skal levere blikk til hyttene.
Lokalpatrioter

I likhet med Profil-Montering er Nils Olav Sætheren opptatt av lokalt engasjement. Alle samarbeidspartnerne er lokale. I tillegg har Nils Olav, i likhet med Ørjan, et brennende engasjement for lokal idrett. Sætheren bidrar i sponsormarkedet på samme måte som Profil-Montering.


- Vi er inne på sponsorsiden hos Ringerike Panthers, junioravdelingen i Jevnaker Fotball, Haugsbygd Ski og Tyrifjord Golfklubb, forteller Nils Olav.


Ørjan og Nils Olav er dessuten ivrige golfspillere, og praten går livlig rundt bordet når det snakkes om sesongåpning av golfbanen på Tyrifjord.


- Snart er det åpning. Banen er kjempebra i år, og vi gleder oss, sier de to lokalpatriotene.Comments


bottom of page