top of page
Søk
  • Charlie Media

Odd Arne ledet Profil-Monterings takjobb på Oslos beste vestkant


- Bratt tak på en flott bolig, sier Odd Arne Grefsrud. Han skuer utover de praktfulle nabohusene i området mellom Drammensveien og Bygdøy Allé i Oslo. Profil-Montering utfører også takjobber på Oslos beste vestkant.


Det graves, rives, bygges, lektes, og fordeles takstein. Vi befinner oss i en av de små, hyggelige sidegatene til Bygdøy Allé i Oslo, der Profil-Montering er i full gang med å rehabilitere taket på en stor, verneverdig bolig. Midt i ambassadestrøket, der prisene er blant de høyeste i Norge.

Jobben utføres i samarbeid med et annet ringeriksfirma. Jensen Bygg Team AS har hovedoppdraget med fullstendig rehabilitering av boligen. Profil-Montering utfører jobben med å rive gammelt tak, bygge opp igjen med diffusjonsåpnet undertak, alle beslag og takrenner i zink på taket har kunden sammen med Oslo Kommune valgt en hollandsk teglstein.


Godkjent av Riksantikvaren

Huset er et av Oslo eldste hus, med mye historie.

Pottelberg 451 er en keramisk, ufalset vingetakstein i tegl med et autentisk 1800-tallsuttrykk. Modellen her vært i produksjon siden starten av 1883, og modellen er så å si uendret. Den er meget velegnet til dette formålet innen rehabilitering og renoveringsprosjekter, og selvsagt godkjent av Riksantikvaren.

- Dette er en enkel-krummet antikk stein. Den ser gammel ut allerede før du får lagt den på taket, sier Odd Arne Grefsrud.
Krevende takarbeid

Den erfarne taktekkeren i Profil-Montering var prosjektleder for jobben på det bratte taket, som har en takvinkel på cirka 40 grader. En krevende jobb, men som Grefsrud selv sier:

- Dette er jeg vant med - at taket er bratt, altså. Så det går fint. Men det er et stort tak. Huset er på totalt 500 kvadratmeter, fordelt over to etasjer og loft. I tillegg er det fem tak-karnapper, sier Odd Arne.

Han er Hønefoss-gutt, født og oppvokst ved Follum Fabrikker.

- Og da er det jo bare rett og rimelig at jeg får jobbe litt her i ambassadestrøket, humrer Odd Arne.


God samarbeidspartner

Jensen Bygg Team er en god samarbeidspartner for daglig leder Ørjan Berg og Profil-Montering. Her forteller Berg selv hvordan samarbeidet oppstod:

- Vi har samarbeidet med Jensen Bygg Team i snart 20 år, og har hatt mange spennende prosjekter sammen. Atle Jensen, som er sjef i Jensen Bygg Team, og jeg er begge andregenerasjon i våre firmaer og tok over etter våre fedre på samme tid. Vi startet samarbeidet på et prosjekt Jensen Bygg Team hadde på Snarøya, hvor vi fikk prøve oss som underleverandør av blikkenslagertjenester. Og siden har vi fått være med på veldig mange spennende prosjekter, forteller Ørjan Berg.
Jensen Bygg Team leverer varene

Jensen Bygg Team har skapt seg et navn i Oslo ved å bygge de aller mest fasjonable eneboligene, med stort krav til kvalitet og finish.

- Der andre firmaer skygger banen for krevende byggherrer, er gutta i Jensen Bygg Team totalt uredde. De leverer varene år etter år, forteller Berg.

Han opplyser at det gjennom årene har vært mange krevende prosjekter.

- Men det har likevel vært en hyggelig reise, og for Hønefoss-patrioter som Atle og meg selv, er det gøy at markedet i Oslo henter gutter fra Hønefoss til å bygge disse husene, sier Berg.


Hyggelig syn

Han synes det er svært trivelig å sitte på danskebåten og se villaene i strandsonen utenfor Oslo sentrum.

- Det er alltid å hyggelig å se alle husene vi har hatt blikkenslagerarbeid på i Oslos skjærgård, når vi seiler ut av Oslo på vår årlige København-tur. Disse husene er bygd for mange generasjoner, sier Berg.

Utenbys oppdrag til tross; Profil-Montering har fremdeles 80 prosent av omsetningen i nærmarkedet.

- Og slik vil det være så lenge det er nok å gjøre, fastslår Berg.


Prosjektet i Fritzners gate

På prosjektet i Fritzners gate i Oslo har mange av Profil-Monterings ansatte vært involvert.

- Kjell og «Paco» har montert stillaser som brukes både til tak og fasadearbeider. Arnar, vår blikkenslager med islansk opphav, har hatt ansvaret for zinkarbeidene. Det har gått med 250 kvadratmeter zink til tekkinger rundt vinduer, båndtekking av lavereliggende tak og alle detaljer. Vi har jobbet etter gamle bilder av huset for å bringe detaljer tilbake til opphavet, forteller Berg.
Før «fugla» kvitrer på morran

Odd Arne Grefsrud og Michael Söderberg ferdigstilte rehabiliteringen før jul. Da hadde Profil-Montering jobbet cirka 1.000 timer på prosjektet. Det har hele veien vært to-fire mann på jobben.

Odd Arne opplyser at det har vært lange dager med pendling til Oslo. Korona-restriksjonene har ført til lengre bilkøer enn normalt inn mot hovedstaden i morgentimene.

Det betydde at vi måtte reise før «fugla» stod opp. Det hendte jeg reiste fra Hønefoss klokken 04,45. Det kan være vanskelig å finne parkering her i disse gatene. Derfor måtte vi være tidlig på plass for å hindre at pendlerne tok plassene rett utenfor boligen. Og det var jo ikke bare oss i Profil-Montering, sier Odd Arne, tydelig på at du må stå tidlig opp for å matche profil-gutta fra Hønefoss.
Oppdrag i Bærum

I starten av 2021 får to eiendommer i Bærum besøk av Profil-Montering og teamet til Odd Arne.

- Vi la tak på en enebolig på Stabekk i 2020, og nå har to naboer av denne kunden bestilt nye tak på sine eneboliger. Disse jobbene får vi, rett og slett fordi gutta leverer en super jobb. Gode og referanser og godt rykte skaper flere oppdrag, fastslår Ørjan Berg fornøyd.

701 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page