top of page
Søk
  • Charlie Media

Kjell – en EKTE Haldenjordet-gutt som aldri går på akkord med sikkerheten i høyden

Han er ekte Haldenjordet-gutt, møter alltid tidlig på jobb, har en rå minnepinne i panna, og ansvaret for sikkerheten i høyden. Kjell Kokkim (49) leder stillasavdelingen i Profil-Montering. – Kjell er hel ved, sier Ørjan Berg, daglig leder i Profil-Montering.


Kjell Kokkim ble ansatt i Profil-Montering i 2006. Han kom fra en jobb som produksjonsoperatør i daværende Høvik Stål AS, nå Constructor Norge, på Hensmoen. Fra 2006 har det kun vært Profil-Montering for denne solide arbeidskaren.


- Jeg var jo ikke helt ukjent med Profil-Montering før jeg startet her. Ørjan og jeg er oppvokst sammen på Haldenjordet. Vi er barndomsvenner, og jeg hjalp ham også med noen jobber mens jeg var ansatt på Hensmoen, forteller Kjell.


Enkel overgang

Overgangen ble enkel for Kjell. Han var kjent med tøffe tak i sin gamle jobb. Det hjalp også at barndomsvennen var sjef på hans nye arbeidsplass.


- Du skal kanskje ikke ansette dine venner, men for Kjell og meg har det vært uproblematisk. Vi skiller jobb og privat veldig greit. Slik må det også være, og den praten gjorde vi unna med en gang, sier Ørjan.Møter alltid opp

De to kompisene har også gått i samme klasse gjennom alle skoleårene. Heller ikke den gang var det fravær på verken Kjell eller Ørjan. - Vi har en høy terskel på hva som defineres som syk. Enten er du innlagt på sykehus, eller så er du på jobb, sier Ørjan, og ler. - Neida, men lista ligger høyt, og dette har med ære og stolthet å gjøre. Noen kaller det vranghet. Andre dumhet, men slike ord bruker vi ikke her i Profil. Og slik har det vært med Kjell og meg siden skolen. Vi hadde kanskje ikke de beste karakterene, men vi møtte alltid opp, og gjennom sine 15 år her i Profil-Montering har ikke Kjell en målbar fraværsprosent, sier Ørjan.


Elsker fleksibiliteten

For Kjell har det alltid vært helt naturlig å møte tidlig på jobb. Fleksibilitet er noe han elsker ved denne jobben. - Det hender jo ofte at det er lange arbeidsdager, men det liker jeg. Jeg liker fleksibiliteten i det å farte litt rundt og jobbe på forskjellige steder.Profil-Montering selger tak til byggeplasser på hele Østlandet, og Kjell sørger for transporten ut til kundene - ofte utenom vanlig arbeidstid. Det har blitt mange turer til prosjekter både i Hedmark, på Romerike, i Østfold og drammensområdet.


- Kjell er ikke redd for å legge ned mange arbeidstimer i løpet av en uke - enten det dreier seg om overtid med bygging av stillaser, eller om det er produksjon av beslag på kvelder eller helger. Kjell stiller alltid opp når det trengs, påpeker Ørjan. Han opplyser at Kjell også har ansvaret for transport av materiell til og fra arbeidsplassene. En svært viktig jobb, mener Ørjan. - Ta ned-funksjonen vår er ekstremt viktig. Stillasene skal demonteres, og vi skal rydde etter oss. Det skal alltid være strøkent når Profil-Montering forlater en arbeidsplass, påpeker han.

Sikkerhet, sikkerhet og sikkerhet

Stillasbygging handler først og fremst om én ting: Sikkerhet. Og nettopp det ordet står alltid fremst i panna på Kjell Kokkim. - Sikkerheten til de som skal jobbe i høyden er alltid viktigst. Hver eneste del i en stillas må monteres på en sikker og god måte. Det står alltid fremst i panna mi, presiserer Kjell.Klare smittevernregler

Det siste året har skilt seg litt ut i forhold til andre. Korona-pandemien har satt en midlertidig stopper for mye sosialt som vanligvis skjer i lokalene på hovedkontoret på Tyrimyra. - Arbeidsmiljøet her i Profil-Montering er eksepsjonelt bra. Ørjan er flink til å arrangere sosiale lag, men det lar seg jo ikke gjøre nå. Vi møter hverandre ikke så mye som før – verken i sosiale sammenheng, eller i jobb. Men slik må det være. Vi har klare smittevernregler å forholde oss til på arbeidsplassen, noe alle og enhver respekterer, forteller Kjell.Gleder seg til fest

Han ser imidlertid frem til den dagen Profil-Montering igjen får arrangere sosialt lag. - Det blir nok en alvorlig fest, regner jeg med. Vanligvis er vi samlet på Sommerrevyen, Danmark-tur og enkelte andre arrangement. Det er alltid hyggelig. Og så blir det fint å møtes som vanlig på jobb igjen. Gleder meg til det, sier Kjell.

EKTE Haldenjordet-gutter

- I jobben til Kjell er det alltid mange beskjeder å motta, og du må være våken for å få med deg alt. Derfor er det behagelig for meg å vite at det er Kjell som skal gjøre jobben. Han husker, og gjennomfører alt. Han har en rå husk. Nesten alle vi som kommer fra Haldenjordet har ekstremt god husk, sier Ørjan, og får kjapt svar tilbake fra Kjell:


- Han sier han er EKTE Haldenjordet-gutt, men nå er det vel 25 år siden han flytta til Haugsbygd. Jeg, derimot, ER ekte Haldenjordet-gutt. Født, oppvokst og fortsatt bosatt der – hele livet.


Ørjan responderer med at du kan ta gutten ut av Haldenjordet men aldri Haldenjordet ut av gutten.


- Men Kjell sørger for at en av oss er på plass - alltid!


Comments


bottom of page