top of page
Søk
  • Charlie Media

Blikkenslagermester Kenneth (33): – Det er her i Profil-Montering jeg trives og hører hjemmeKvalitet i alle ledd, godt omdømme, god ledelse, gode kolleger og utmerket sosialt miljø. Blikkenslagermester Kenneth Fuglesang fant sin drømmearbeidsplass hos Profil-Montering. Vi møter Kenneth Fuglesang i Sagparken på Harestua, der han er prosjektleder for et omfattende blikkenslagerarbeid på nye boligblokker. - På disse byggene bruker vi pulverlakkert aluminium. Det er noe som arkitektene bestemmer. Hvor mye blikk, hvor det skal være blikk, og hva slags materialer vi skal bruke, forteller Kenneth, og ser opp på den nærmeste boligblokka.Begynte som 16-åring

Den erfarne 33-åringen har jobbet i Profil-Montering siden han begynte i lære som 16-åring. Siden har det aldri vært noe alternativ å skifte beite.

- Jeg har alltid trivdes i Profil-Montering. Det er et kjempefint arbeidsmiljø, og ingen dager er like. I tillegg får vi mulighet til å videreutvikle kompetansen vår, sier Kenneth.

Som skolelei 16-åring viste han interesse for blikkenslageryrket, og da han fikk sjansen til å begynne i lærlingejobb av daglig leder Ørjan Berg, takket han selvsagt ja. Drømmejobben var innen rekkevidde.

- Jeg var elev ved Hønefoss videregående skole, men kom inn på rørfaglinja i stedet for det jeg egentlig ville, nemlig blikkenslagerlinja. Jeg tok kontakt med Ørjan, og han tilbød meg lærlingplass. Etter det har det meste dreiet seg om blikkenslageryrket, forteller Kenneth.


Unggutten tok ting lett

Ørjan Berg husker godt unggutten som møtte på sin første arbeidsdag hos Profil-Montering.


- Kenneth kom til oss som utplassert fra skolen, og allerede da så jeg at denne gutten hadde noe i seg. Han tok verktøybruk utrolig lett, og jeg mistenker at han hadde mange timer med skruing på diverse mopeder og andre kjøretøy bak seg. Videre tok han teknikker fra blikkenslageryrket veldig lett, forklarer Berg.Fagbrev, sensor, mesterbrev

Etter tre år som lærling, tok Kenneth fagbrev som blikkenslager, og for halvannet år siden tok han mesterbrevet, etter to år på skolebenken hos Folkeuniversitetet, ved siden av full jobb. I dag er han en av Ørjan Bergs mest betrodde menn. Han er også sensor i Prøvenemda i Viken.

- For fem år siden ble jeg spurt om å være med i Prøvenemda for Buskerud. Det vil si å være sensor for folk som tar fagbrevet. Jeg husker det var litt stas å bli spurt om det, sier Kenneth.


Han er en av fire sensorer i Prøvenemda. Jobben består i å sette i gang prosjektarbeidet, ta stikkprøver, og bedømme sluttresultatet på en ukejobb som elevene får i oppgave å utføre.

- Prøvene har hittil foregått i Drammen og Tønsberg, men jeg håper vi etter hvert kan gjennomføre prøver i Hønefoss også. Men nå er fylket utvidet til Viken, så hvordan veien blir videre vet vi ikke.


Avlaster sjefen sjøl

Ifølge Berg var mesterbrev og sensorjobb i Prøvenemda en naturlig videre utvikling for Kenneth Fuglesang.

- Vi har nå fire ansatte i Profil-Montering med mesterbrev. Det er veldig gøy, og betyr kvalitet. En slik utdannelse gjør at gutta får en større forståelse av hvordan det er å drive firmaet. De får bedre kjennskap til de utfordringer jeg har som daglig leder, noe som igjen gjør at de kan avlaste meg på flere områder, forteller Berg.

Han har valgt å knytte ansatte med mesterbrev tettere til driften, noe som fører til mer ansvar og bedre betingelser.

- Kenneth og hans kollega Espen Bråten var de første blikkenslagerne med mesterbrev i Profil – Montering. Kenneth er nå prosjektleder for Blikk Profil-Montering, og skal nå være ansvarlig for sin første lærling neste tre årene, forteller Berg.


Harestua blant de største prosjektene

Prosjektet i Sagparken på Harestua er et av de største Kenneth har vært ansvarlig for. Boligblokkene er fasadekledd med blikk på balkonger, rundt dører og vinduer, inngangspartier og gesimser. Det er montert 2500 kvadratmeter aluminiumsplater, fordelt på 6000 lengdemeter med beslag.

- I sluttfasen på slike prosjekter får blikkenslageren mer og mer tillegg på bestillingen. Vi blir problemløseren for kunden i denne fasen, forteller Berg.

På Harestua er hoved-entreprenør Asker Entreprenør AS - et firma som Profil-Montering utfører mange oppdrag for.


Zink er favoritten

Men Kenneth er vant med store prosjekter. Han har også vært delaktig i Profil-Montering-prosjekter på prydbygg lokalt, som for eksempel Arnemannsveien, som er administrasjonsbygget til Tronrud Eiendom, Sundvolden Hotel, privatboligen til Ola Tronrud i Vesternbakken, i tillegg til en fantastisk enebolig for et arkitektektepar på Snarøya, for å nevne noen.

- Zink blir ofte brukt til slike prosjekter. Zink er mitt favorittmateriale. Det varer nær sagt evig, er lett å jobbe med, og hindrer at det gror mose og alger. Men zink bør helst legges i sommerhalvåret. Zink har en tendens til å revne dersom du bøyer det i kuldegrader. Dermed må hvert enkelt blekk varmes opp med varmepistol før det kan monteres. Det er svært tidkrevende. Men vi kan selvsagt ikke velge årstid for når jobbene skal utføres. Derfor jobber vi med alle typer materialer året gjennom, forklarer Kenneth.
Profil Montering sponset mesterbrevet

Han er ekte Hønefoss-gutt, oppvokst på Haldenjordet, og nå bosatt på Hen. For halvannet år siden tok han mesterbrevet, takket være et initiativ fra Ørjan berg.

- Det er et supert tilbud. Ørjan dekker alle utgifter til de som ønsker å ta mesterbrev. Det betydde to år på skolebenken – på kveldstid. Jeg er jo som nevnt ikke veldig glad i skolen, men siden Profil-Montering dekket utgiftene, bestemte jeg meg for å kaste meg ut i det. Jeg har ikke angret, og er svært glad for at Profil-Montering ga meg den sjansen, sier Kenneth Fuglesang.

Kenneth forteller at fagbrev har praktisk eksamen, og mesterbrevet teori-eksamen. På mesterbrev-eksamen er elevene oppe til en skriftlig eksamen, der de blir testet på økonomi, ledelse, lover og regler.


God ledelse viktig for omdømmet

- Alt dette gjør at jeg har funnet plassen min her i Profil-Montering. Det er trygt og godt her. Vi har et kjempebra arbeidsmiljø, og en god leder i Ørjan. Han er flink til å ta vare på de ansatte, og ser alltid til at alle har det bra. Jeg er sikker på at dette betyr mye for omdømmet til bedriften. Folk yter det lille ekstra når de har det godt på arbeidsplassen, sier Kenneth Fuglesang.


Personlige egenskaper er viktig

Utsagnet er musikk i ørene til Ørjan Berg. Han er svært opptatt av en god sosial profil.

- Det å være flink fagmann er ikke alene nok til å jobbe her hos oss i Profil-Montering. Vi setter stor pris på personlige egenskaper, i tillegg til det faglige. Du skal passe inn sosialt, du skal være arbeidsom og lojal. Rett og slett ha en forståelse av det å jobbe i team, forklarer Berg.

Han er svært opptatt av å gi noe tilbake til de som legger inn det lille ekstra i jobben, og overfor kollegene.

- Som lærling var det ikke slik at Kenneth kom inn som blikkenslagerlærling fikk jobbe med bare blikk. Det ble mange timer med stillasbygging, jobbing med stålkonstruksjon, tømrerarbeider, ja, de jobbene vi fikk. Men Kenneth klagde aldri, og fikk med seg nok blikkenslagerkunnskap til å levere en prikkfri fagprøve, forteller Berg.

- Kenneth er ett av flere eksempler her hos oss på at man ikke må være et skolelys og beherske alle teoretiske fag perfekt for å skaffe seg en god plattform i livet. At han i tillegg kom fra Haldenjordet, hvor jeg selv er oppvokst, var bare positivt. Det er lite jåleri på gutta fra Haldenjordet, sier Berg med et stort smil.
Kraftig utvikling

Profil-Montering har ekspandert voldsomt siden Kenneth Fuglesang startet i jobben som 16-åring. Blikkenslagermesteren er ikke i tvil om at det gode arbeidsmiljøet, kombinert med solid fagkompetanse og god ledelse, har gitt bedriften den statusen den har i dag.

Ifølge Ørjan Berg utgjør blikkenslagerdelen 60 % av omsetningen i Profil-Montering AS. Omsetning i dag ligger på 35 millioner, fordelt på 24 ansatte.

- På den tiden da Kenneth ble ansatt, var vi 10 ansatte og omsatte vi for 12 millioner kroner. Markedet var lite og ganske tøft. Det har vært en solid utvikling, sier Berg.


Hundre prosent kvalitet

Og Kenneth har vokst med oppgavene, på samme måte som Profil-Montering har vokst seg til det firmaet det er i dag.

- Livet er for kort til bare å kjøre «safe». Penger er ikke verdt noe før de brukes til noe. Derfor har vi alltid måttet stille på jobb hver mandag med et smil om munnen. Og vi har vært både gode og heldige. Det har alltid vært oppdrag å reise på, og alle jobbene utføres hundre prosent. Det liker våre kunder våre, sier Ørjan Berg.

Comments


bottom of page